Skip to main content

Ultralyd lymfeknuder

Kampanje 10% rabatt i oktober

Ultralyd lymfeknuder

Ved hjælp af ultralyd kan man, på en tryg måde, afgøre om en knude under huden er en lymfeknude, og om lymfeknuden er normal.

Lymfeknuder er ansamlinger af lymfeceller i kroppen. Alle mennesker har flere hundrede lymfeknuder fordelt rundt om i forskellige dele af kroppen. De vigtigste lymfestationer i kroppen findes i armhulerne, brysthulen, maven, lysken og på halsen. Lymfeknuder er en vigtig del af immunsystemet og har en central rolle i bekæmpelsen af både bakterier, virusser og kræftceller.

Lymfeknuderne er normalt små og bløde, og selvom de er placeret lige under huden, kan man ofte ikke mærke dem. Når de bekæmper indtrængere som bakterier eller virus, vil de gerne vokse, og man kan så mærke dem tydeligere. Ofte kan man mærke hævede lymfeknuder på halsen i forbindelse med en forkølelse eller en infektion i de øvre luftveje. Ved en nyligt opstået knude på halsen, i armhulen eller lysken, der ikke forsvinder, bør man alligevel lade sig undersøge hos lægen for at få afklaret årsagen.

Ultralyd er en god undersøgelse for at få konstateret, om en nyopdaget knude rent faktisk er en lymfeknude eller en anden struktur under huden, såsom en fedtknude (lipom), bindevævsknude (fibrom), knogle eller cyste/ganglion. Såfremt knuden er en lymfeknude, kan røntgenlægen vurdere lymfeknuden med ultralyd.

Forfatter og medicinsk redaktør: Tor Austad – speciallæge (radiolog)

Følgende organer og blodårer undersøges under en helbredsundersøgelse med ultralyd

ORGANER

Klik på de enkelte organer for yderligere oplysninger

BLODÅRER

Klik på blodårer for yderligere oplysninger

Få tid til helbredsundersøgelse

Bestil helbredsundersøgelse med ultralyd i København.

Du undersøges af speciallæge (radiolog) med erfaring indenfor ultralyd.

Du behøver ikke henvisning for at bestille tid hos os.