Skip to main content

Forberedelse
til ultralyd

Generelt om forberedelse til ultralyd
Kampanje 10% rabatt i oktober

Forberedelse til ultralyd

Eventuel forberedelse til undersøgelsen afhænger af, om det er hals, øvre maveregion eller nedre maveregion, der skal undersøges. Undersøgelse af øvrige regioner kræver ingen forberedelse.

Tidspunkt for opmøde

Udvidet helbredsundersøgelse og Blodårertjek kræver opmøde 30 minutter før den aftale tid for prøvetagning før scanningen. 

Helbredsundersøgelse med ultralyd og Diagnostisk ultralyd kan møde op til aftalt tid og kommer direkte ind til røntgenlægen.

Helbredsundersøgelse

Ved Helbredsundersøgelse med ultralyd og Udvidet  helbredsundersøgelse undersøges både hals og øvre- og nedre maveregion. For bedst mulig undersøgelse anbefales det derfor at du faster (ikke spiser mad og ikke drikker andet end vand, sort kaffe og te) 5 timer før undersøgelsen. I tilleg anbefaler vi at du ikke lader vandet de sidste 1-2 timer før undersøgelsen. Se også anbefalinger om “Hals” nedenfor.

Øvre maveregion

Ved undersøgelse af organer i den øvre maveregion (lever, galdeblære, bugspytkirtel, milt, nyrer og hovedpulsåren) er det vigtig at du ikke har spist (eller drukket andet end vand, sort kaffe eller te) de sidste 5 timer før undersøgelsen. Dette skyldes at mad og luft i tarmsystemet forringer kvaliteten af undersøgelsen.

Nedre maveregion

Ved undersøgelse af livmoder, æggestokke, urinblære og prostata er det vigtig at urinblæren ikke er helt tom. Det er derfor normalt en god ide at drikke et par glas vand og ikke lade vandet de sidste 1-2 timer før undersøgelsen.

PS! Blæren behøver ikke være sprængfuld!

Hals

For optimal undersøgelse i forbindelse med helbredsundersøgelse eller ultralyd af halsen er det vigtigt at lægen får bedst mulig oversigt over strukturerne på halsen.

Det er derfor en fordel at der ikke er smykker på halsen. Ta derfor gerne disse af før du kommer ind til lægen! Vi anbefaler også at mænd barbere sig på øvre del af halsen den dag man skal til undersøgelse.
PS! Det er ikke nødvendigt at barbere kæbepartiet.